prasini-salata-me-dressing-fraoulas
clock icon
15'

Πράσινη σαλάτα με dressing φράουλας και παξιμαδάκια Κυθήρων

Υλικά

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 μεγάλα παξιμάδια Κυθήρων ή 6-7 μικρά
  • 1 μαρούλι κατσαρό
  • 1 ρίζα αντιδιού
  • 3-4 φύλλα μαρουλιού
  • 1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
  • Για το dressing φράουλας

  • 7 μέτριες φράουλες, ώριμες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι

Μια δροσερή και ανάλαφρη πράσινη σαλάτα με ξεχωριστό dressing φράουλας και παξιμαδάκια Κυθήρων, ένα και ένα για να συνοδεύσετε ψητό κρέας.

Πλένετε και στραγγίζετε καλά όλες τις πρασινάδες. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι σας.
Ετοιμάζετε το dressing: πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και το ξίδι. Μόλις γίνουν ένας ομοιογενής πολτός προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα.
Την ώρα του σερβιρίσματος σπάτε τα παξιμάδια πάνω από τη σαλάτα σε μικρά κομμάτια και την περιχύνετε με το dressing φράουλας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και στραγγίζετε καλά όλες τις πρασινάδες. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι σας.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε το dressing: πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και το ξίδι. Μόλις γίνουν ένας ομοιογενής πολτός προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3

Την ώρα του σερβιρίσματος σπάτε τα παξιμάδια πάνω από τη σαλάτα σε μικρά κομμάτια και την περιχύνετε με το dressing φράουλας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb