Μια δροσερή και ανάλαφρη πράσινη σαλάτα με ξεχωριστό dressing φράουλας και παξιμαδάκια Κυθήρων, ένα και ένα για να συνοδεύσετε ψητό κρέας.
Υλικά
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 μεγάλα παξιμάδια Κυθήρων ή 6-7 μικρά
- 1 μαρούλι κατσαρό
- 1 ρίζα αντιδιού
- 3-4 φύλλα μαρουλιού
- 1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
- 7 μέτριες φράουλες, ώριμες
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι
Για το dressing φράουλας
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και στραγγίζετε καλά όλες τις πρασινάδες. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι σας.Βήμα 2
Ετοιμάζετε το dressing: πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και το ξίδι. Μόλις γίνουν ένας ομοιογενής πολτός προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα.Βήμα 3
Την ώρα του σερβιρίσματος σπάτε τα παξιμάδια πάνω από τη σαλάτα σε μικρά κομμάτια και την περιχύνετε με το dressing φράουλας.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb