Η σαλάτα αυτή έχει ως βάση τρείς διαφορετικές πράσινες σαλάτες για δροσιά, λίγο σικορέ για μια πικρή τραγανότητα, καρύδια και ρόδι για ποικιλία υφών και γεύσεων και λεπτοκομμένο αχλάδι για γλυκιά και αρωματική δροσιά που ταιριάζει απόλυτα με την υπόξινη γοητεία του μπλε τυριού. Ολοκληρώνεται με μια βινεγκρέτ με δύο μπαλσάμικο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που ζωντανεύει το όλον!
Υλικά
- ½ σαλάτα, κομμένη στο χέρι
- ½ σαλάτα πράσινη σγουρή, κομμένη στο χέρι
- ½ σαλάτα κόκκινη σγουρή, κομμένη στο χέρι
- 1 σικορέ, κομμένο σε φέτες
- 1 αχλάδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 25 γρ. καρύδια ψίχα, χοντροκομμένη
- 3 κουτ. σούπας ρόδι
- 80 γρ. μπλέ τυρί Danablu, σπασμένο σε κομμάτια
- 160 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 35 ml κόκκινο βαλσαμικό ξίδι
- 35 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι
- αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Προετοιμάζετε τα υλικά: Ξεβγάζετε καλά τις τρεις διαφορετικές σαλάτες και παίρνετε τα μισά φύλλα και απ’ τις τρείς, τα βάζετε σε στραγγιστήρι σαλάτας με φυγοκέντριση, και το γυρνάτε ώστε να φύγουν τα νερά. Στη συνέχεια τα κόβετε με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια, τα ρίχνετε στον πάτο της σαλατιέρας και ανακατεύετε για να μπλεχτούν οι τρείς διαφορετικές σαλάτες. Κόβετε το σικορέ με το μαχαίρι και το αχλάδι σε λεπτές φέτες.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Πάνω στα τρία είδη σαλάτας θα ρίξετε το κομμένο σικορέ, το αχλάδι, τα καρύδια, τα ρόδια και τα κομμάτια του Danablu.
Βήμα 3
Προσθέτετε τη βινεγκρέτ: Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μαζί με τα δύο είδη μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι σε ένα δοχείο, και τα χτυπάτε σε μηχανή για φραπέ ή μίξερ με σύρμα, για να ομογενοποιηθούν σε μια πηχτή βινεγκρέτ. Τη ρίχνετε πάνω απ’ τη σαλάτα και σερβίρετε αφού ανακατέψετε στο τραπέζι.