Ο συγκεκριμένος πουρές κολοκύθας γίνεται με τυρί κρέμας για να έχει πιο κρεμώδη γεύση και υφή, η κολοκύθα ψήνεται για να έχει μεγαλύτερη ένταση γεύσης και σερβίρεται με τραγανούς κολοκυθόσπορους για να παίζει ένα παιχνίδι υφών. Ταιριάζει ως συνοδευτικό σε πολλά κρεατικά και σε πιάτα με κοτόπουλο, ειδικά σε γιορτινά τραπέζια.
Υλικά
- 500 γρ. κολοκύθα
- 40 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. τυρί κρέμας
- 150 ml γάλα
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- 2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους για διακόσμηση
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψήνετε τη κολοκύθα: Καθαρίζετε και κόβετε τη κολοκύθα σε μικρά κομμάτια 3-4 εκ. και τα βάζετε σε ένα ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C , να ψηθεί η κολοκύθα για 40′, ώστε να μαλακώσει, να μελώσει και εντέλει να νοστιμίσει. Εναλλακτικά μπορείτε να τη βράσετε αλλά δεν θα βγει τόσο νόστιμη.
Βήμα 2
Αναμιγνύετε & πολτοποιείτε τα υλικά: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε σταδιακά τα υλικά. Κατ’ αρχάς τη ψημένη κολοκύθα με το βούτυρο, προσθέτοντας 50 ml γάλα. Τα περνάτε με ένα μίξερ χειρός να πολτοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί κρέμας, τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε πασπαλίζοντας κολοκυθόσπορους από πάνω, για να δώσετε μια τραγανή νότα στο βελούδινο πουρέ.