Ένα εύκολο συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι, ο πουρές γλυκοπατάτας-καρότου, μπορεί να ετοιμαστεί στο πι και φι χάρη στη ΓΙΩΤΗΣ. Για να τελειοποιήσουμε τη συνταγή προσθέτουμε πέστο ροδιού.
Υλικά
- Μια συσκευασία Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 550 ml (3 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 25 ml (1 κουτ. σούπας) βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- σπόρους από 2 ρόδια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- φιλέτα από 2 πορτοκάλια, σε μικρούς κύβους
- ½ μαραθόριζα ψιλοκομμένη
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 50γρ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 4-6
Για τον πουρέ
Για το πέστο ροδιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τον πουρέ: Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Βήμα 2
Για το πέστο ροδιού: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά. Bάζετε τον πουρέ σε ένα μπολ, περιχύνετε με το πέστο που ετοιμάσατε και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή