Ένας εναλλακτικός πουρές γλυκοπατάτας με ιδιαίτερα κρεμώδη υφή, που την πετυχαίνουμε προσθέτοντας λευκό τυρί κρέμα και μειώνοντας αντίστοιχα το βούτυρο.
Υλικά
- Μερίδες: 4-6 (ως συνοδευτικό)
- 500 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε λωρίδες ή κύβους
- 1 ξινό μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 2-3 εκ.
- 40 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. Cream Cheese
- 150 ml γάλα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα σχοινόπρασου
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψήνετε τη γλυκοπατάτα: Καθαρίζετε και κόβετε τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C , να ψηθεί η γλυκοπατάτα για 30’, ώστε να μαλακώσει, να μελώσει και εντέλει να νοστιμίσει.
Βήμα 2
Ψήνετε (ή βράζετε) το μήλο: Καθαρίζετε το μήλο και το κόβετε κομματάκια. Ιδανικά τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν περί τα 20’ να μαλακώσουν και να μελώσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να τα βράσετε για 5 λεπτά να μαλακώσουν, αν βιάζεστε.
Βήμα 3
Αναμιγνύετε τα υλικά: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε σταδιακά τα υλικά. Κατ’ αρχάς τη ψημένη γλυκοπατάτα με το βούτυρο και το μήλο, προσθέτοντας 50 ml γάλα. Τα περνάτε με ένα μίξερ χειρός να πολτοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτετε το Cream Cheese, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος προσθέτετε λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο να σπάσει το χρώμα και το υπόλοιπο το πασπαλίζετε από πάνω πριν σερβίρετε.