poure-agkinara

Υλικά

  • 2 αγκινάρες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Το τέλειο συνοδευτικό στα ανοιξιάτικα τραπέζια για ψητό κρέας ή ψάρι. Συν του ότι είναι ένας νόστιμος τρόπος να «κρύψετε» την αγκινάρα στο πιάτο των παιδιών.

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, βράζετε τις καρδιές τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Κρατάτε τον πουρέ στην άκρη.
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο, κρύο νερό. Τις αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένο καπάκι, για 35 - 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Σουρώνετε τις πατάτες και κρατάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πατάτες για να το χρησιμοποιήσετε αν χρειαστεί στον πουρέ, για να μη γίνει πολύ σφιχτός.
Βάζετε ξανά τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτετε τις λιωμένες αγκινάρες, το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιείτε είτε με μίξερ χειρός, είτε με το πρες πουρέ. Σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, βράζετε τις καρδιές τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Κρατάτε τον πουρέ στην άκρη.

Βήμα 2

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο, κρύο νερό. Τις αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένο καπάκι, για 35 - 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Βήμα 3

Σουρώνετε τις πατάτες και κρατάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πατάτες για να το χρησιμοποιήσετε αν χρειαστεί στον πουρέ, για να μη γίνει πολύ σφιχτός.

Βήμα 4

Βάζετε ξανά τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτετε τις λιωμένες αγκινάρες, το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιείτε είτε με μίξερ χειρός, είτε με το πρες πουρέ. Σερβίρετε αμέσως.