Τα πόριτζ (porridge)-ή αλλιώς χυλός με βρώμη και γάλα ή νερό, κρύα και ζεστά, κάνουν το ιδανικό πρωινό, αφού λειτουργούν σαν καμβάδες και συνδυάζονται με τις γεύσεις που αγαπάμε. Αυτό το πόριτζ παίρνει τη γεύση και της πιο αγαπημένης πρωινής συνήθειας. Αυτής του καφέ!
Υλικά
- 1 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζ. άγλυκο γάλα αμυγδάλου
- ½ φλιτζ. καφέ φίλτρου (ρόφημα)
- 1 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
- 1-2 κουτ. σούπας μέλι ανθέων ή σιρόπι αγαύης
- 2 κουτ. σούπας κουβερτούρα τριμμένη ή χοντροκομμένη
- 2 κουτ. σούπας σιρόπι σοκολάτας
- 2 κουτ. σούπας αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε τη βρώμη σε ένα βάζο ή πλαστικό δοχείο με καπάκι. Προσθέτουμε το γάλα, τον καφέ, το κακάο και το μέλι ή το σιρόπι αγαύης, λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε. Κλείνουμε καλά το βάζο και το κουνάμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Βάζουμε το βάζο στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες.
Βήμα 2
Όταν κρυώσει, η βρώμη θα έχει μαλακώσει και θα έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα, σιρόπι σοκολάτας και φιλέ αμύγδαλου.
Φωτογραφία: Polly Webster - Styling: Lauren Miller - Food Styling: Libby Silberman