Οι βινεγκρέτ είναι το μικρό μυστικό για να γίνουν οι σαλάτες ακόμα πιο απολαυστικές. Οι συνδυασμοί απεριόριστοι και προσαρμόζονται στα γούστα σας. Εδώ συνοδεύουμε τη δροσερή σαλάτα μας με μια βινεγκρέτ εσπεριδοειδων με μέλι.
Υλικά
- 1 λόλα πράσινη
- 1 λόλα κόκκινη
- ½ ματσάκι ρόκα
- 1 ραντίτσιο
- 1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
- καρδιά από 1 αντίδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
- 1 καρότο σε ταλιατέλες, με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τις πατάτες
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι