Η πιο νόστιμη χειμερινή σαλάτα με άρωμα από την Πόλη.
Υλικά
- ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 3 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
- 4-5 κλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί, ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη το λάχανο, τα τριμμένα καρότα και το ψιλοκομμένο σέλινο. Χτυπάτε το σκόρδο στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι και το αδειάζετε στη λεκάνη και τέλος προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης. Αλατίζετε καλά τη σαλάτα και ανακατεύετε πιέζοντας τη με το χέρι σας.Βήμα 2
Σε ένα ποτήρι νερό ανακατεύετε το ξίδι και αδειάζετε το μίγμα μέσα στη σαλάτα. Τη βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 3 ώρες τουλάχιστον.Βήμα 3
Σουρώνετε καλά τη σαλάτα σε μεγάλο ένα σουρωτήρι, τη μεταφέρετε σε σαλατιέρα, περιχύνετε με ελαιόλαδο και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb