Η αγαπημένη πίτσα συνδυάζεται εδώ με λουκάνικο και μοτσαρέλα και δίνει έναν πιο πικάντικο τόνο στη γεύση.
Υλικά
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 1 πικάντικο λουκάνικο ή πεπερόνι, σε λεπτές φέτες
- 200γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες
- 1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές φέτες
- λίγη ρόκα ή φυλλαράκια μαϊντανού
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη σάλτσα ντομάτας: Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη την ντομάτα μαζί με το σκόρδο και τη βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί για πίτσα και στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί ισιώνοντας τη με τα δάχτυλά μας.
Βήμα 3
Αλείφουμε τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας, μοιράζουμε ομοιόμορφα φέτες από λουκάνικο, μοτσαρέλα και ροδέλες πιπεριάς. Πασπαλίζουμε την πίτσα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βήμα 4
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Γαρνίρουμε με λίγη ρόκα, κόβουμε σε κομμάτια με κόφτη πίτσας και σερβίρουμε σε ξύλινη παλέτα πίτσας.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή