Εύκολη, απλή και κυρίως πολύ νόστιμη αυτή η πίτσα αξίζει μια θέση στο τραπέζι σας. Η ντομάτα δένει αρμονικά με τις αντζούγιες, ενώ ο φρέσκος βασιλικός χαρίζει στην πίτσα δροσιά και άρωμα. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.
Υλικά
- 400γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα ή δική σας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 150 γρ. αντζούγιες
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Λαδώνετε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Στο μεταξύ απλώνουμε τη ζύμη στο ταψάκι ή σε πλάκα ψησίματος για πίτσα και τη βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο.
Βήμα 4
Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο, ρίχνουμε στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας και την απλώνετε παντού. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και έπειτα τοποθετούμε τις αντζούγιες σε παράλληλες γραμμές, φτιάχνοντας ρόμβους.
Βήμα 5
Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η βάση και να γίνει τραγανή. Σκορπίζουμε πάνω στην πίτσα φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε την πίτσα σε τριγωνάκια συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb