piperies_florinis
clock icon
1:10'

Πιπεριές κέρατο γεμιστές με γαρίδες & θαλασσινά

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 πιπεριές πράσινες κέρατο
  • 12 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 120 γρ. ντοματίνια
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 300 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 1/2 φλιτζ. ρύζι για γεμιστά
  • 500 γρ. γαρίδες, τη σάρκα
  • 200 γρ. μύδια, ψίχα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τα αγαπημένα μας γεμιστά, σε μία διαφορετική εκδοχή, με πιπεριές κέρατο και γέμιση από θαλασσινά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους, τις χαράζουμε µε ένα μαχαίρι και κόβουμε ελαφρά να σχηματιστεί µια τσεπούλα. Κρατάμε τα κομματάκια της πιπεριάς που περισσεύουν, τα κόβουμε κυβάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψήνουμε τις πιπεριές για 10', αφού πρώτα τις αλείψουμε µε λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1', προσθέτουμε τα ντοµατίνια, τον μαϊντανό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 5΄. Ρίχνουμε το ρύζι, αφήνουμε για 3΄ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε γαρίδες και μύδια και αφήνουμε να αναδειχθούν οι γεύσεις. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και βράζουμε το ρύζι για 10΄.

Μόλις έχει χυλώσει το ρύζι, γεμίζουμε τις πιπεριές και ψήνουμε για άλλα 10΄ στον φούρνο. Σερβίρονται χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βήμα 2

Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους, τις χαράζουμε µε ένα μαχαίρι και κόβουμε ελαφρά να σχηματιστεί µια τσεπούλα. Κρατάμε τα κομματάκια της πιπεριάς που περισσεύουν, τα κόβουμε κυβάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψήνουμε τις πιπεριές για 10', αφού πρώτα τις αλείψουμε µε λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1', προσθέτουμε τα ντοµατίνια, τον μαϊντανό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 5΄. Ρίχνουμε το ρύζι, αφήνουμε για 3΄ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε γαρίδες και μύδια και αφήνουμε να αναδειχθούν οι γεύσεις. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και βράζουμε το ρύζι για 10΄.

Βήμα 4

Μόλις έχει χυλώσει το ρύζι, γεμίζουμε τις πιπεριές και ψήνουμε για άλλα 10΄ στον φούρνο. Σερβίρονται χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography