Ένα ωραίο πιάτο που στέκεται στο τραπέζι και ως μεζές αλλά και ως κυρίως με μια ωραία τηγανιά πατάτες ή ρύζι.
Υλικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- ½ κιλό κιμά χοιρινό
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στο multi
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα κοφτό
- 2 αβγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 φέτες χοντρές ψωμί μουλιασμένο με την κόρα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 φλιτζάνι κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα περασμένα από το multi
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο