Ο ντάκος σερβιρισμένος σε μια εναλλακτική εκδοχή, διαφορετική από τις συνηθισμένες.
Υλικά
- 4 παξιμάδια ντάκοι ολικής άλεσης
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμυδάκι λιωμένο στο μίξερ
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 300γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγανάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να εξατμιστούν τα υγρά του. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί καλά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει βράση.
Βήμα 2
Προσθέτετε άλλο ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και τον πελτέ και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα σας, χωρίς όμως να στεγνώσει ο κιμάς.
Βήμα 3
Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Βήμα 4
Βάζετε τους ντάκους μέσα σε ένα ταψάκι, ρίχνετε επάνω τους ντάκους μαγειρεμένο κιμά και πασπαλίζετε με το χοντροτριμμένο τυρί. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Τους σερβίρετε ζεστούς.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή