aggourosoupa-me-yiaourti
clock icon
15'

Πικάντικη αγγουρόσουπα με γιαούρτι και δυόσμο

Υλικά

  • 3 μεγάλα αγγούρια
  • 300ml ζωμό λαχανικών
  • ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • μερικές σταγόνες πράσινο Tabasco
  • λίγο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι

Μία διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα σούπα που δεν χρειάζεται καν μαγείρεμα. Μπορείτε να τη σερβίρετε ως πρώτο πιάτο όταν κάνετε BBQ.

Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα αγγούρια. Τα κόβετε κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τα σπόρια. Ψιλοκόβετε τη σάρκα και τη ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό λαχανικών και το δυόσμο. Πολτοποιείτε πολύ καλά τα υλικά, μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα.
Αλατίζετε, ανακατεύετε και, αν θέλετε τη σούπας βελούδινη, την περνάτε από σήτα.
Μεταφέρετε τη σούπα σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Για να σερβίρετε, βγάζετε τη σούπα από το ψυγείο, προσθέτετε το γιαούρτι και λίγες σταγόνες Tabasco και ανακατεύετε καλά, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα αγγούρια. Τα κόβετε κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τα σπόρια. Ψιλοκόβετε τη σάρκα και τη ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό λαχανικών και το δυόσμο. Πολτοποιείτε πολύ καλά τα υλικά, μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα.

Βήμα 2

Αλατίζετε, ανακατεύετε και, αν θέλετε τη σούπας βελούδινη, την περνάτε από σήτα.

Βήμα 3

Μεταφέρετε τη σούπα σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

Βήμα 4

Για να σερβίρετε, βγάζετε τη σούπα από το ψυγείο, προσθέτετε το γιαούρτι και λίγες σταγόνες Tabasco και ανακατεύετε καλά, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά