Θαλασσινός μεζές για την Καθαρά Δευτέρα και γενικά την περίοδο της νηστείας, που κάνει καλή παρέα σε ούζο, τσίπουρο και λευκό κρασί.
Υλικά
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 24 γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι ούζο
- 200γρ. τουρσιά ανάμικτα (καρότα, πιπερίτσες καυτερές, πιπεριές κόκκινες)
- μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Αν αγοράσετε φρέσκες γαρίδες, κρατήστε το κεφάλι και καθαρίστε μόνο το σώμα από τα κελύφη.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και ανακατεύετε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει το άρωμά της.Βήμα 2
Βάζετε τις γαρίδες σε μονή στρώση και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας μια-δυο φορές μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό επιπλέον. Σβήνετε με το ούζο και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.Βήμα 3
Μεταφέρετε τις γαρίδες σε μπολ και προσθέτετε τα τουρσάκια και τον μαϊντανό. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο του τηγανιού και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση