Τα αγαπημένα μας τρουφάκια βουτούν στην σοκολάτα και μας ταξιδεύουν με σπιρτάδα στην πικάντικη γεύση της καυτερής πιπεριάς. Ιδανικά για κέρασμα σε φίλους μετά το φαγητό.
Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κιλό κουβερτούρα
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ γλυκού καυτερή σκόνη κόκκινου chili
- σκόνη κακάο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με μαχαίρι και την αναμειγνύουμε με το βούτυρο. Ζεσταίνουμε το 1/3 της κρέμας και λιώνουμε ανακατεύοντας.Βήμα 2
Σε μπεν-μαρί τοποθετούμε το μίγμα και προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή μάζα. Στην συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και πλάθουμε σε μπαλάκια των 20 - 25 γρ. Τέλος σε ταψί πασπαλίζουμε με την σκόνη κακάο.Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος