Καθημερινές ή σε κυριακάτικο BBQ τα σουβλάκια είναι σταθερή αξία αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους. Εδώ συνδυάζουμε το κρέας της γαλοπούλας με ζουμερά ντοματίνια και μια ωραία σάλτσα με κατίκι Δομοκού.
Υλικά
- 400γρ. φιλέτο γαλοπούλας, σε κύβους
- μερικά ντοματίνια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 1 κουτ. γλυκού έτοιμο μίγμα για ψητά πουλερικά
- αλάτι, πιπέρι
- 6 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
- 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1-2 κουτ. σούπας μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι μαύρο ή καγιέν
Για τη μαρινάδα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο ή πλαστικό μπολ και βυθίζετε μέσα τους κύβους της γαλοπούλας. Μαρινάρετε για 1 ώρα ανακατεύοντας κάθε τόσο. Στο μεταξύ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.Βήμα 2
Περνάτε τα κομμάτια γαλοπούλας σε σούβλες, φροντίζοντας να είναι σκεπασμένα με τη μαρινάδα, ενώ ανάμεσά τους παρεμβάλλετε ντοματίνια.Βήμα 3
Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε ζεστή ψησταριά, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν τρυφερά.Βήμα 4
Τα σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, συνοδεία μιας χωριάτικης σαλάτας με τα λαχανικά και τη φέτα κομμένα σε μικρά κυβάκια, σερβιρισμένα σε χαμηλά ποτήρια.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή