Φτιαξ’ τε λίγα παραπάνω γιατί αυτά τα μπισκότα είναι τόσο νόστιμα που προσφέρονται άνετα για ασταμάτητο τσιμπολόγημα.
Υλικά
- 4 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80γρ. βούτυρο αλατισμένο
- 80γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε ένα μπολ 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το τρίβετε με τα δάχτυλά σας μαζί με το βούτυρο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την παρμεζάνα και το καγιέν.Βήμα 2
Ρίχνετε τα φιστίκια στο μπολ, ζυμώνετε, κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και την τυλίγετε με μεμβράνη. Την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.Βήμα 3
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1εκ. και την κόβετε σε ό,τι σχήμα θέλετε χρησιμοποιώντας μικρά κουπ-πατ.Βήμα 4
Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180°C για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Elena Jeffrey