biskota
clock icon
40'

Πικάντικα μπισκότα με φιστίκια και παρμεζάνα

Υλικά

  • 4 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80γρ. βούτυρο αλατισμένο
  • 80γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα

Φτιαξ’ τε λίγα παραπάνω γιατί αυτά τα μπισκότα είναι τόσο νόστιμα που προσφέρονται άνετα για ασταμάτητο τσιμπολόγημα.

Ρίχνετε σε ένα μπολ 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το τρίβετε με τα δάχτυλά σας μαζί με το βούτυρο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την παρμεζάνα και το καγιέν.
Ρίχνετε τα φιστίκια στο μπολ, ζυμώνετε, κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και την τυλίγετε με μεμβράνη. Την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1εκ. και την κόβετε σε ό,τι σχήμα θέλετε χρησιμοποιώντας μικρά κουπ-πατ.
Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180°C για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε ένα μπολ 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το τρίβετε με τα δάχτυλά σας μαζί με το βούτυρο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την παρμεζάνα και το καγιέν.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα φιστίκια στο μπολ, ζυμώνετε, κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και την τυλίγετε με μεμβράνη. Την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Βήμα 3

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1εκ. και την κόβετε σε ό,τι σχήμα θέλετε χρησιμοποιώντας μικρά κουπ-πατ.

Βήμα 4

Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180°C για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Elena Jeffrey