Ένα πιάτο με ιδιαίτερο χαρακτήρα που θα φτιάξετε με πέννες Melissa για τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!
Βάζετε τις πέννες να βράσουν αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε στην κατσαρόλα και το σπανάκι.
Στο μεταξύ βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ψήνετε τα καρύδια για 5-10 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε στην άκρη και ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά.
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και όταν πάρει βράση στραγγίζετε τις πέννες και το σπανάκι και τα ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό που βράσανε. Προσθέτετε τα κυβάκια της γκοργκονζόλα και ανακατεύετε.
Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα ψημένα καρύδια, λίγο ανακάτεμα ακόμα και σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τις πέννες να βράσουν αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε στην κατσαρόλα και το σπανάκι.
Βήμα 2
Στο μεταξύ βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ψήνετε τα καρύδια για 5-10 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε στην άκρη και ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά.
Βήμα 3
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και όταν πάρει βράση στραγγίζετε τις πέννες και το σπανάκι και τα ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό που βράσανε. Προσθέτετε τα κυβάκια της γκοργκονζόλα και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα ψημένα καρύδια, λίγο ανακάτεμα ακόμα και σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα.