Η «σάλτσα» αυτού του πιάτου θυμίζει κολοκυθοκεφτέδες, γι’ αυτό της ταιριάζουν τα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός κ.ά.) και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε ό,τι έχετε και σας αρέσει.
Υλικά
- 1 πακέτο πέννες
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 μέτρια κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια (στο ίδιο μέγεθος με τις πένες)
- 200γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι λευκή αμυγδαλόψιχα, χοντροκομμένη
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πέστο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Βήμα 2
Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις στραγγίζετε και τις διατηρείτε ζεστές.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε καλά τα κολοκύθια. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.
Βήμα 4
Βάζετε τις πέννες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τη φέτα και το πέστο άνηθου. Ανακατεύετε ελαφρά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση