Αυτή η μακαρονάδα φούρνου είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο απολαυστικός τρόπος να φάτε το μπρόκολό σας. Θα την φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες αλ ντέντε και τις στραγγίζετε, κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
Σε μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που σιγοβράζει, βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και στο τέλος ανακατεύετε μέσα το κασέρι και το κεφαλοτύρι.
Αραιώνετε το μίγμα της Μπεσαμέλ με λίγο από το ζωμό των μακαρονιών, ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
Ρίχνετε τις πέννες σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε τα ¾ της Μπεσαμέλ και το στραγγισμένο μπρόκολο, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε το φαγητό με την υπόλοιπη Μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε. στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια το φαγητού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες αλ ντέντε και τις στραγγίζετε, κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
Βήμα 2
Σε μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που σιγοβράζει, βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει καλά.
Βήμα 3
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και στο τέλος ανακατεύετε μέσα το κασέρι και το κεφαλοτύρι.
Βήμα 4
Αραιώνετε το μίγμα της Μπεσαμέλ με λίγο από το ζωμό των μακαρονιών, ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
Βήμα 5
Ρίχνετε τις πέννες σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε τα ¾ της Μπεσαμέλ και το στραγγισμένο μπρόκολο, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 6
Περιχύνετε το φαγητό με την υπόλοιπη Μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε. στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια το φαγητού.