Τα ζυμαρικά φούρνου είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα για το καθημερινό τραπέζι. Εδώ οι πέννες συνδυάζονται με ψητή γαλοπούλα.
Υλικά
- 75γρ. βούτυρο
- 50γρ. αλεύρι
- 800ml ζωμό κότας
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φύλλο δάφνης
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 50γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 700γρ. στήθος γαλοπούλας ψημένο, σε κύβους
- 150γρ. πέννες βρασμένες, κρυωμένες, λαδωμένες με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 150γρ. γραβιέρα Άργους
- 100γρ. παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε το ζωμό. Φέρνετε τη σάλτσα σε βρασμό και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμη.Βήμα 2
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Πετάτε το φύλλο δάφνης.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τη σάλτσα με τη γαλοπούλα και τις πέννες και αλατοπιπερώνετε.Βήμα 4
Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα. Ψήνετε το φαγητό το φούρνο για 25-30 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και σερβίρετε.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή