Ένα απολαυστικά πλούσιο πιάτο ζυμαρικών. Πέννες, μπρόκολο, γαρίδες και λιαστές ντομάτες δίνουν ένα λαχταριστικό και θρεπτικό συνδυασμό για το καθημερινό τραπέζι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 3’ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’ μέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τις
γαρίδες, το μπρόκολο, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις πένες μαζί με ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα να μη διαλυθεί το μπρόκολο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για 3’ να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 3’ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Βήμα 2
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’ μέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τις
γαρίδες, το μπρόκολο, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Βήμα 4
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις πένες μαζί με ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα να μη διαλυθεί το μπρόκολο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για 3’ να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.