Αυτή η γρήγορη και εύκολη μακαρονάδα δίνει μια άλλη διάσταση στις αγκινάρες, που τόσο αγαπούν οι Ιταλοί, που ξέρουν από pasta!
Καθαρίζετε τις αγκινάρες σε νερό με λεμόνι, για να μην μαυρίσουν. Τις στίβετε καλά. Στο μεταξύ βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τις στραγγίσετε.
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες για 1 λεπτό περίπου.
Ρίχνετε το σκόρδο, ανακατεύετε, αλατίζετε και σβήνετε με το κρασί. Αφού το κρασί εξατμιστεί, σκεπάζετε με καπάκι και μαγειρεύετε τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν, για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις βράσουν οι πέννες, τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι με τις αγκινάρες και δυναμώνετε τη φωτιά.
Προσθέτετε το κατίκι, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά και πολύ γρήγορα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να εξατμιστούν τα περιττά υγρά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις αγκινάρες σε νερό με λεμόνι, για να μην μαυρίσουν. Τις στίβετε καλά. Στο μεταξύ βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τις στραγγίσετε.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες για 1 λεπτό περίπου.
Βήμα 3
Ρίχνετε το σκόρδο, ανακατεύετε, αλατίζετε και σβήνετε με το κρασί. Αφού το κρασί εξατμιστεί, σκεπάζετε με καπάκι και μαγειρεύετε τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν, για 10 λεπτά περίπου.
Βήμα 4
Μόλις βράσουν οι πέννες, τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι με τις αγκινάρες και δυναμώνετε τη φωτιά.
Βήμα 5
Προσθέτετε το κατίκι, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά και πολύ γρήγορα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να εξατμιστούν τα περιττά υγρά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.