Πεϊνιρλί
clock icon
60'

Πεϊνιρλί με λουκάνικο

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 200 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 20 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι (10 γρ.) ξερή
  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 80 γρ. Lurpak Soft αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 200 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 200 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 400 γρ. μοσχαρίσια χωριάτικα λουκάνικα, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. Lurpak Soft ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

Η συνταγή για αυθεντικό πεϊνιρλί γίνεται ακόμα πιο ακαταμάχητημε τα προϊόντα Arla και Lurpak.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και να αφρίσει το μείγμα. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το Lurpak Soft αλατισμένο. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε καλά.

Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Ζυμώνουμε καλά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 40΄ να φουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμ άτια. Παίρνουμε ένα κομμ άτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε ορθογώνιο πάχους 1/2 εκ. και διαστάσεων 12x15 εκ. Διπλώνουμε τις στενές
άκρες της ζύμης προς τα μέσα, σχηματίζοντας μια ≪βαρκούλα≫ με στρογγυλεμένες άκρες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια, δημιουργώντας συνολικά 8 πεϊνιρλί.

Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε δυο βουτυρωμένες λαμαρίνες και τις γεμίζουμε με το κασέρι, την Arla Mozzarella και τα φετάκια λουκάνικου. Σε ένα μικρό μπολ ≪δουλεύουμε≫ το Lurpak Soft αναλάτο με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα πεϊνιρλί γύρω-γύρω με το βούτυρο (κρατάμε λίγο για μετά το ψήσιμο). Τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30΄-35΄.

Ξεφουρνίζουμε, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο Lurpak Soft ανάλατο και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και να αφρίσει το μείγμα. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το Lurpak Soft αλατισμένο. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε καλά.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Ζυμώνουμε καλά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 40΄ να φουσκώσει.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμ άτια. Παίρνουμε ένα κομμ άτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε ορθογώνιο πάχους 1/2 εκ. και διαστάσεων 12x15 εκ. Διπλώνουμε τις στενές
άκρες της ζύμης προς τα μέσα, σχηματίζοντας μια ≪βαρκούλα≫ με στρογγυλεμένες άκρες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια, δημιουργώντας συνολικά 8 πεϊνιρλί.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε δυο βουτυρωμένες λαμαρίνες και τις γεμίζουμε με το κασέρι, την Arla Mozzarella και τα φετάκια λουκάνικου. Σε ένα μικρό μπολ ≪δουλεύουμε≫ το Lurpak Soft αναλάτο με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα πεϊνιρλί γύρω-γύρω με το βούτυρο (κρατάμε λίγο για μετά το ψήσιμο). Τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30΄-35΄.

Βήμα 5

Ξεφουρνίζουμε, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο Lurpak Soft ανάλατο και σερβίρουμε.