Από τις πιο λαχταριστές πατατούλες φούρνου που έχετε δοκιμάσει! Συνοδεύουν εξαιρετικά ψητά κρέατα και ταιριάζουν πολύ με κρασί και μπίρα.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα καυτερή
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια κυδωνάτες. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον και τα κρεμμύδια.Βήμα 2
Αδειάζετε μέσα στο μπολ το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια.Βήμα 3
Αραιώνετε τη καυτερή μουστάρδα με 3 κουτ. σούπας νερό και τη ρίχνετε μέσα στο μπολ με τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αδειάζετε τις πατάτες με τη σάλτσα τους μέσα σε ένα ταψί του φούρνου. Το σκεπάζετε με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.Βήμα 4
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για μισή ώρα. Αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και ανακατεύετε τις πατάτες με προσοχή να μην σπάσουν. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά και μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.Βήμα 5
Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές στο τραπέζι, αλλά μπορείτε να τις φάτε και λίγο πιο κρύες.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb