Homemade,Cheese,Rolls,In,A,Basket
clock icon
60'

Πατατοπιτάκια με τυριά

Υλικά

Αφράτα και πεντανόστιμα πατατοπιτάκια για το πασχαλινό τραπέζι. Ένα τέλειο ορεκτικό που φτιάχνεται εύκολα χάρη στα προïόντα ΓΙΩΤΗΣ.

Ετοιμάζουμε το 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας και την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες των κουτιών. Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και το υπόλοιπο γάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ, την μπεσαμέλ, τα τυριά, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το πιπέρι και εάν χρειάζεται, προσθέτουμε και λίγο αλάτι.

Μοιράζουμε τη ζύμη της πίτσας σε 16 κομμάτια και τα ανοίγουμε μακρόστενα με τον πλάστη. Μοιράζουμε τη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό, πατάτε καλά τις άκρες και το γυρνάμε γύρω γύρω. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C αέρα για περίπου 25 λεπτά.

*Η Μπεσαμέλ και ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας και την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες των κουτιών. Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και το υπόλοιπο γάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ, την μπεσαμέλ, τα τυριά, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το πιπέρι και εάν χρειάζεται, προσθέτουμε και λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Μοιράζουμε τη ζύμη της πίτσας σε 16 κομμάτια και τα ανοίγουμε μακρόστενα με τον πλάστη. Μοιράζουμε τη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό, πατάτε καλά τις άκρες και το γυρνάμε γύρω γύρω. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C αέρα για περίπου 25 λεπτά.

*Η Μπεσαμέλ και ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.