Αυτές οι πατάτες φούρνου γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ένα ψητό κρέας σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 1 -1,5 κιλό πατάτες
- 300 γρ. κάστανα βρασμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 300 ml ζωμό βοδινού (φρέσκο ή ψυγείου) ή νερό
- 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, τα φυλλαράκια
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα πιρέξ ή ταψί μαζί με τα κάστανα και το σκόρδο.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού μαζί με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε δυνατά με έναν αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες και τα κάστανα στο ταψί και συμπληρώνουμε με τόσο ζωμό ή νερό όσο χρειάζεται για να καλύπτονται οι πατάτες μέχρι τη μέση. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 4
Ψήνουμε τις πατάτες για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Στα 30΄ αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
Βήμα 5
Τις σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και συνοδεύουμε άψογα με ένα λεμονάτο κατσικάκι.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτογραφία: StudioM.com