Ένα πρώτης τάξεως συνοδευτικό πιάτο για ψητά κρέατα και πουλερικά που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα. Η μουστάρδα Maille Wholegrain με ολόκληρους κόκκους απογειώνει τη γεύση τους.
Πλένετε καλά τις πατάτες βουρτσίζοντας τη φλούδα τους με σφουγγαράκι των πιάτων ή βούρτσα. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά να μαλακώσουν λίγο (ίσα να τσιμπιούνται) και τις στραγγίζετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας με χαρτί ψησίματος. Κόβετε τις πατάτες στη μέση και μετά κυδωνάτες και τις αραδιάζετε στο ταψί. Τις πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν καλά και να κάνουν κρούστα.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε σκεύος σερβιρίσματος. Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και περιχύνετε τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά τις πατάτες βουρτσίζοντας τη φλούδα τους με σφουγγαράκι των πιάτων ή βούρτσα. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά να μαλακώσουν λίγο (ίσα να τσιμπιούνται) και τις στραγγίζετε.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας με χαρτί ψησίματος. Κόβετε τις πατάτες στη μέση και μετά κυδωνάτες και τις αραδιάζετε στο ταψί. Τις πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν καλά και να κάνουν κρούστα.
Βήμα 3
Τοποθετείτε τις πατάτες σε σκεύος σερβιρίσματος. Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και περιχύνετε τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και σερβίρετε αμέσως.