Ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος εντυπωσιακές πατάτες κομμένες με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σαν ακορντεόν και τις γεμίζουμε με μπέικον και κασέρι.
Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 100 γρ. φέτες μπέικον
- 130 γρ. τριμμένο κασέρι
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 160°C.
Βήμα 2
Τοποθετούμε τις πατάτες οριζόντια μπροστά μας και με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε σε ισόπαχες λεπτές φέτες αλλά χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω (σαν ακορντεόν).
Βήμα 3
Τοποθετούμε τις πατάτες στο καλάθι της φριτέζας αέρος και τις αλείφουμε με το μισό βούτυρο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Μαγειρεύουμε για 15΄ στους 180°C.
Βήμα 4
Αλείφουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο βούτυρο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5΄ έως 8΄, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές. Τις βγάζουμε από τη φριτέζα.
Βήμα 5
Κόβουμε τις φέτες μπέικον στη μέση και τοποθετούμε μισή φέτα σε κάθε εγκοπή πατάτας. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τυρί και πάπρικα. Τοποθετούμε τις γεμιστές πατάτες στο καλάθι της φριτέζας αέρος. Μαγειρεύουμε για 3΄, μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει.
Βήμα 6
Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM