pasta-elias
clock icon
15'

Πάστα ελιάς σε 2 παραλλαγές

Υλικά

    Για την πάστα με μαύρες ελιές

  • 2 φλιτζάνια ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 4 φιλέτα αντζούγιες λαδιού
  • 2 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο (χωρίς τη φύτρα)
  • 1 κουτ. σούπας ούζο ή μπράντι ή ουίσκι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ή θυμάρι ή μαραθόσπορους (αν βάλετε ούζο)
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για την πάστα με πράσινες ελιές

  • 2 φλιτζάνια ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο (χωρίς τη φύτρα)
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρή κονσέρβα τόνο σε λάδι (προαιρετικά)
  • πιπέρι

Οι ελιές, πράσινες και μαύρες, γίνονται φοβερά αλείμματα για το ψωμί και όχι μόνο.

Για κάθε ελαιοπολτό ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και πολτοποιείτε.
Μεταφέρετε το μίγμα σε αποστειρωμένα βάζα και σκεπάζετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
Διατηρείτε τις πάστες ελιάς στο ψυγείο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για κάθε ελαιοπολτό ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και πολτοποιείτε.

Βήμα 2

Μεταφέρετε το μίγμα σε αποστειρωμένα βάζα και σκεπάζετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Διατηρείτε τις πάστες ελιάς στο ψυγείο.