clock icon
35'

Πασχαλινή αβγοσαλάτα

Υλικά

  • 6 αβγά βρασμένα (βαμμένα)
  • 2 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 μεσαία πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
  • 2 κλωναράκια άνηθο
  • 1½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 250γρ. μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα μαρουλιού για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε με τα πασχαλινά αβγά που περίσσεψαν, αυτή η σαλάτα είναι μια καλή απάντηση.

Κόβετε τα αβγά σε φέτες.
Σε σαλατιέρα ανακατεύετε τα αβγά με τα καρότα, την πατάτα, την πιπεριά, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο (κρατώντας λίγο για το σερβίρισμα), τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε την αβγοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Βάζετε σε μπολ τα φύλλα μαρουλιού και σερβίρετε πάνω την αβγοσαλάτα. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα αβγά σε φέτες.

Βήμα 2

Σε σαλατιέρα ανακατεύετε τα αβγά με τα καρότα, την πατάτα, την πιπεριά, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο (κρατώντας λίγο για το σερβίρισμα), τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Βάζετε την αβγοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Βήμα 4

Βάζετε σε μπολ τα φύλλα μαρουλιού και σερβίρετε πάνω την αβγοσαλάτα. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο