Για αφράτα κουλουράκια με τέλεια υφή και φανταστικό άρωμα χρησιμοποιούμε βούτυρο Lurpak .
Υλικά
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 γρ. βούτυρο Lurpak, παγωμένο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
Tips
- • Εάν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι. • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη άχνη με καστανή στην ίδια ποσότητα για να γίνουν πιο τραγανά. • Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. γλυκού κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας. • Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη (ωμή) στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη έως και 1 εβδομάδα προκειμένου να ψήνουμε τα κουλούρια όποτε θέλουμε και να είναι πάντα φρέσκα. • Για να διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο Lurpak και το ρίχνουμε, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, στον κάδο του μίξερ.
Βήμα 2
Τα αυγά τα προσθέτουμε ένα ένα, αφού τα σπάσουμε πρώτα σε ένα μπολάκι.
Βήμα 3
Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Βήμα 4
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ζυγίζουμε ένα ένα ώστε να έχουν το ίδιο βάρος (20 γραμμάρια), για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 5
Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.
Βήμα 6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.