pasxalina_koulourakia-lurpak1-anoigma
clock icon
30'

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

    Τεμάχια: 20

  • 200γρ. Lurpak® βούτυρο ανάλατο σε αλουμινόφυλλο, κρύο
  • 375γρ. απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 μεσαίο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεσαίο αυγό ελευθέρας βοσκής, για άλειμμα
  • 1 κουτ. σούπας νερό για άλειμμα

Κλασική και αγαπημένη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια που στολίζουν το σπίτι και μοσχοβολάνε θαλπωρή.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160C στον αέρα.
Κόψτε το κρύο Lurpak® βούτυρο σε μικρά κυβάκια και ανακατέψτε με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ. Κρατήστε λίγο αλεύρι για να σχηματίσετε τα μπισκότα.

Ζυμώστε καλά μέχρι να σχηματίσετε μια ζύμη. Αν η ζύμη βγει πολύ μαλακή και κολλήσει, αφήστε την στο ψυγείο για λίγο να ξεκουραστεί.
Πλάστε τη ζύμη σε μπισκότα γύρω στα 25 γρ το καθένα. Μεταφέρετε σε ταψιά με λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό με το γάλα και αλείψτε με ένα πινέλο τα μπισκότα. Ψήστε 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160C στον αέρα.
Κόψτε το κρύο Lurpak® βούτυρο σε μικρά κυβάκια και ανακατέψτε με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ. Κρατήστε λίγο αλεύρι για να σχηματίσετε τα μπισκότα.

Βήμα 2

Ζυμώστε καλά μέχρι να σχηματίσετε μια ζύμη. Αν η ζύμη βγει πολύ μαλακή και κολλήσει, αφήστε την στο ψυγείο για λίγο να ξεκουραστεί.
Πλάστε τη ζύμη σε μπισκότα γύρω στα 25 γρ το καθένα. Μεταφέρετε σε ταψιά με λαδόκολλα.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό με το γάλα και αλείψτε με ένα πινέλο τα μπισκότα. Ψήστε 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.