ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ-ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
clock icon
1:10'

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 100γρ. άχνη
  • 200γρ. βούτυρο Lurpak®  απο το ψυγείο
  • 1 αβγό
  • 300γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κρόκο αβγού για επάλειψη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα

Τραγανά πασχαλινά κουλουράκια που θα φτιάξετε με βούτυρο Lurpak® και θα μοσχοβολήσει το σπίτι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Τεμαχίζετε το βούτυρο Lurpak® σε κύβους και ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
Τα ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αφήνετε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και πλάθετε μικρές πλεξούδες 25 – 30 γραμμαρίων.
Απλώνετε σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Τεμαχίζετε το βούτυρο Lurpak® σε κύβους και ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.

Βήμα 2

Τα ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 3

Αφήνετε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και πλάθετε μικρές πλεξούδες 25 – 30 γραμμαρίων.

Βήμα 4

Απλώνετε σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.