Αυτή η σούπα παντζαριού είναι πολύ εντυπωσιακή τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε γεύση αφού στην επιφάνειά της έχει ψωμί με λιωμένο ροκφόρ.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 4 βολβούς παντζαριών, σε χοντρά κομμάτια
- 1 πατάτα, σε χοντρά κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε χοντρά κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε κομμάτια
- 2-3 κλωνάρια σέλερι (χωρίς τα φύλλα), σε χοντρά κομμάτια
- 4 φλιτζ. νερό
- 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
- 2 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγα καρύδια
- 250 γρ. ροκφόρ
- 4 κουτ. γλυκού τσάτνεϊ κρεμμύδι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, την πατάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι για 2΄ και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30΄-35΄. Πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ (ή σε μπλέντερ).
Βήμα 3
Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ξίδι, αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με μια φέτα ψωμιού που την έχουμε αλείψει με τσάτνεϊ κρεμμύδι, τυρί, καρύδια και λίγο μαϊντανό.