Όχι πες μου. Πόσες φορές δεν τα έχεις λιγουρευτεί; Πόσες φορές όταν σκέφτεσαι ένα γεμάτο, απολαυστικό πρωινό δεν περνάνε αυτά τα pancakes από το μυαλό σου; E, τώρα φτιάξ’ τα στο σπίτι σου, στην όμορφη σου την κουζίνα και νιώσε το θαυμασμό και την αγάπη της οικογένειας σύσσωμης!
Υλικά
- 150 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- 150 ml Φρέσκο γάλα Γάλπο 3,5%
- 1 αβγό
- 1 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Βήμα 2
Χτυπάτε σε άλλο μπολ το αβγό με το γάλα και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Ρίχνετε το μίγμα του γάλακτος στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
Βήμα 4
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφετε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Βήμα 5
Προσθέτετε 1 1/2 κουτ. σούπας από το μίγμα και το απλώνετε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι.
Βήμα 6
Μόλις το pancake αρχίζει να φουσκώνει, το αναποδογυρίζετε και το ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
Βήμα 7
Σερβίρετε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!