PANAKOTTA ME KSINOGALO EXO
clock icon
25'

Πανακότα µε γιαούρτι και ξινόγαλο

Υλικά

    Για την πανακότα

  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • 50ml ξινόγαλα
  • 150ml κρέµα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 4γρ. ζελατίνα
  • Για γαρνιτούρα

  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Η δροσερή πανακότα σε ένα από τα πολλά… πρόσωπά της, με ξινόγαλο αυτή τη φορά. Η γαρνιτούρα με γλυκό του κουταλιού βύσσινου την απογειώνει! Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Σκεύος για Ατομικό Σουφλέ Maxwell & Williams White Basics 8,5cm

Αναδευτήρι Küchenprofi 25cm

Ανοξείδωτη Κατσαρόλα με Χερούλι Küchenprofi 700ml, 14,5cm

Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά. Βάζετε τα 100γρ. του γιαουρτιού σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε ελαφρά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς µέχρι να λιώσει. Προσοχή, δεν πρέπει να αφήσετε το γιαούρτι να πάρει βράση.

Στύβετε τη ζελατίνα και τη διαλύετε µαζί µε µία κουταλιά της σούπας νερό πάνω σε χαµηλή φωτιά. ∆εν την αφήνετε να βράσει. Την προσθέτετε στο χλιαρό γιαούρτι, ρίχνετε και το υπόλοιπο γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Περνάτε το µίγµα από λεπτό σουρωτήρι µέσα σε µπολ.

Τοποθετείτε το µπολ µέσα σε ένα µεγαλύτερο µπολ γεµισµένο µε παγάκια και ανακατεύετε το μίγμα γιαουρτιού απαλά µέχρι να αρχίσει να πήζει. ∆εν το αφήνετε να πήξει εντελώς για να µπορέσει να ενσωµατωθεί η σαντιγί.

Αποµακρύνετε το μπολ με το γιαούρτι από το µπολ µε τα παγάκια και ενσωµατώνετε στην κρέµα γιαουρτιού τη σαντιγί και το ξινόγαλα.

Μεταφέρετε το µίγµα σε ατοµικά σκεύη για σουφλέ, µπολ ή γυάλινα ποτήρια- και τα αφήνετε στο ψυγείο για να πήξει η κρέµα για 3-4 ώρες τουλάχιστον.

Σερβίρετε την πανακότα µε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά. Βάζετε τα 100γρ. του γιαουρτιού σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε ελαφρά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς µέχρι να λιώσει. Προσοχή, δεν πρέπει να αφήσετε το γιαούρτι να πάρει βράση.

Βήμα 2

Στύβετε τη ζελατίνα και τη διαλύετε µαζί µε µία κουταλιά της σούπας νερό πάνω σε χαµηλή φωτιά. ∆εν την αφήνετε να βράσει. Την προσθέτετε στο χλιαρό γιαούρτι, ρίχνετε και το υπόλοιπο γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Περνάτε το µίγµα από λεπτό σουρωτήρι µέσα σε µπολ.

Βήμα 3

Τοποθετείτε το µπολ µέσα σε ένα µεγαλύτερο µπολ γεµισµένο µε παγάκια και ανακατεύετε το μίγμα γιαουρτιού απαλά µέχρι να αρχίσει να πήζει. ∆εν το αφήνετε να πήξει εντελώς για να µπορέσει να ενσωµατωθεί η σαντιγί.

Βήμα 4

Αποµακρύνετε το μπολ με το γιαούρτι από το µπολ µε τα παγάκια και ενσωµατώνετε στην κρέµα γιαουρτιού τη σαντιγί και το ξινόγαλα.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το µίγµα σε ατοµικά σκεύη για σουφλέ, µπολ ή γυάλινα ποτήρια- και τα αφήνετε στο ψυγείο για να πήξει η κρέµα για 3-4 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 6

Σερβίρετε την πανακότα µε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Tina Webb