Ένα εύκολο γλυκάκι χωρίς ζάχαρη, που θα λατρέψετε!
Υλικά
- 300ml γάλα φρέσκο με 2% λιπαρά
- 200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 5 φακελάκια στέβια (7,5γρ.)
- 10γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από το ½
- λίγο ξύσμα λεμονιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό να φουσκώσει για 7 λεπτά.
Βήμα 2
Βάζετε σε κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα του λεμονιού και τη στέβια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η στέβια και περιμένετε να πάρει βράση.
Βήμα 3
Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το μίγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. Στο τέλος προσθέτετε και το χυμό του λεμονιού.
Βήμα 4
Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά και τη μοιράζετε σε τρία τέσσερα ποτηράκια. Καλό είναι να την περάσετε από λεπτό σουρωτήρι.
Βήμα 5
Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον να πήξει το γλυκό και το σερβίρετε με λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού από πάνω.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb