Αυτά τα παϊδάκια προβατίνας αναβαθμίζονται με τη σος πράσινων μυρωδικών και αποκτούν άλλη γευστική διάσταση!
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 κιλό παϊδάκια προβατίνας
- 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ανθό αλατιού
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας σουμάκ
- ½ κουτ. σούπας κύμινο
- λίγο θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- λίγο δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι κόλιανδρο
- ½ ματσάκι σχοινόπρασο
- λίγα φύλλα εστραγκόν
- λίγα φύλλα δυόσμου
- 1 λάιμ, το ξύσμα
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- λαχανικά της αρεσκείας μας ψημένα στα κάρβουνα
Για τη salsa
Για συνοδεία
Διαδικασία
Βήμα 1
Salsa: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα. Ψήνουμε τα παϊδάκια στα κάρβουνα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 2
Χτυπάμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σε ένα γουδί και πουδράρουμε τα παϊδάκια μας.
Βήμα 3
Τα σερβίρουμε ζεστά συνοδεύοντας με τη salsa μυρωδικών και με λαχανικά ψημένα στα κάρβουνα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M