Το μαρινάρισμα σε ένα μίγμα με ελαιόλαδο, κάρι και σάλτσα σόγιας θα δώσει στο κοτόπουλο τη βαθιά του γεύση. Η σάλτσα που θα το συνοδεύσει συμπληρώνει τη νοστιμιά του.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο περίπου 1.200γρ. κομμένο σε παϊδάκια (ζητήστε από τον κρεοπώλη να είναι προσεκτικός ώστε να μην γεμίσουν τα παϊδάκια με σπασμένα κοκαλάκια)
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κάρι, σκόνη
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1½ κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας κάρι, σκόνη
- 100ml γάλα καρύδας
- 100ml γάλα
- 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
- ½ μπανάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 300ml ζωμό κότας
- 1 κουτ. γλυκού σάλτσα ντομάτας
- αλάτι
Για τη σάλτσα κάρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το κάρυ και τη σάλτσα σόγιας σε ένα βαθύ σκεύος, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα παϊδάκια. Σκεπάζετε το σκεύος με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν καλά.Βήμα 2
Ψήνετε τα παϊδάκια στο φούρνο ή στα κάρβουνα, αλείφοντάς τα τακτικά με τη μαρινάδα τους.Βήμα 3
Για την σάλτσα κάρι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το αλεύρι ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Προσθέτετε το γάλα καρύδας, το κάρι, το μήλο, την μπανάνα, το ζωμό, το σκόρδο και την ντομάτα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.Βήμα 4
Περνάτε τη σάλτσα από το μπλέντερ και τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina και Olivia Webb