Ποιος είπε ότι παγωτό ξυλάκι βρίσκουμε μόνο στο περίπτερο; Αυτά τα πολύχρωμα παγωτά φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα και αρέσουν πολύ τόσο στα παιδιά, όσο και στους μεγάλους.
Για το παγωτό με σιρόπι φρούτων: Ανακατεύετε σε ένα μπολ το σιρόπι με το νερό ή το γάλα ή το μίγμα γάλακτος και φρούτων.
Μοιράζετε το μίγμα σε κοντά πλαστικά ποτηράκια (του καφέ), τα οποία μεταφέρετε στην κατάψυξη για να παγώσει το παγωτό. Μετά από περίπου 1 ώρα, όταν αρχίσει να παγώνει το παγωτό, βυθίζετε από ένα ξυλάκι σε κάθε ποτηράκι και ξαναβάζετε τα παγωτά στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ακόμα. Πριν σερβίρετε τα παγωτά, τα βγάζετε από την κατάψυξη και κόβετε και αφαιρείτε το πλαστικό.
Για το παγωτό με σοκολατένιο γάλα και μπανάνες: Χτυπάτε στο μπλέντερ το σοκολατούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος και τις μπανάνες, μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα σε πλαστικά ή χάρτινα ποτηράκια και τα βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από περίπου 1 ώρα, όταν το μίγμα αρχίσει να πήζει, βυθίζετε στο κέντρο κάθε ποτηριού από ένα ξυλάκι και ξαναβάζετε τα παγωτά στην κατάψυξη για 4-6 ώρες ακόμα. Πριν σερβίρετε τα παγωτά, τα βγάζετε από την κατάψυξη και κόβετε και αφαιρείτε το πλαστικό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το παγωτό με σιρόπι φρούτων: Ανακατεύετε σε ένα μπολ το σιρόπι με το νερό ή το γάλα ή το μίγμα γάλακτος και φρούτων.
Βήμα 2
Μοιράζετε το μίγμα σε κοντά πλαστικά ποτηράκια (του καφέ), τα οποία μεταφέρετε στην κατάψυξη για να παγώσει το παγωτό. Μετά από περίπου 1 ώρα, όταν αρχίσει να παγώνει το παγωτό, βυθίζετε από ένα ξυλάκι σε κάθε ποτηράκι και ξαναβάζετε τα παγωτά στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ακόμα. Πριν σερβίρετε τα παγωτά, τα βγάζετε από την κατάψυξη και κόβετε και αφαιρείτε το πλαστικό.
Βήμα 3
Για το παγωτό με σοκολατένιο γάλα και μπανάνες: Χτυπάτε στο μπλέντερ το σοκολατούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος και τις μπανάνες, μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.
Βήμα 4
Μοιράζετε το μίγμα σε πλαστικά ή χάρτινα ποτηράκια και τα βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από περίπου 1 ώρα, όταν το μίγμα αρχίσει να πήζει, βυθίζετε στο κέντρο κάθε ποτηριού από ένα ξυλάκι και ξαναβάζετε τα παγωτά στην κατάψυξη για 4-6 ώρες ακόμα. Πριν σερβίρετε τα παγωτά, τα βγάζετε από την κατάψυξη και κόβετε και αφαιρείτε το πλαστικό.