Ένα εύκολο και δροσερό γλυκό κομμένο και ραμμένο για τα καλοκαιρινά τραπέζια.
Υλικά
- 675γρ. μπισκότα κανέλας
- 480γρ. μαργαρίνη
- 270γρ. ζάχαρη άχνη
- 250ml γάλα πλήρες
- 9 κρόκους αβγών
- 100γρ. κακάο
- 70γρ. μέλι
- 15γρ. κονιάκ
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 50γρ. μέλι
Για το σεμιφρέντο
Για το σοκολατένιο γλάσο
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο μίξερ με σύρμα αφρατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη σε μεσαία ταχύτητα. Παράλληλα, λιώνουμε τη μαργαρίνη και ενσωματώνουμε το κακάο. Κατόπιν, προσθέτουμε το μέλι, το γάλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Αφού έχει αφρατέψει και το μίγμα με τους κρόκους και την άχνη, ρίχνουμε και τα δύο μίγματα στα χοντροσπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε
Βήμα 3
Στη συνέχεια, σερβίρουμε το σεμιφρέντο σε μια σε μια φόρμα κέικ ή σε ημισφαιρική φόρμα διαμέτρου 20εκ. και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα βράδυ για να παγώσει.
Βήμα 4
Για το γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι. Έπειτα, προσθέτουμε το μίγμα στη λιωμένη κουβερτούρα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Βήμα 5
Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε το γλύκισμα με το γλάσο σοκολάτας και διακοσμούμε με τρίμμα σοκολάτας και ζάχαρη. Συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή