Ομελέτα φούρνου
clock icon
45'

Ομελέτα φούρνου

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 150 γρ. Arla Mozarella τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Βούτυρο Lurpak
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 100 γρ. φρέσκο σπανάκι καλά στραγγισμένο ή κατεψυγμένο
  • λίγη ρίγανη ή μοσχοκάρυδο για έξτρα άρωμα, προαιρετικά
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Tips

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή φρέσκο κρεμμυδάκι στο σοτάρισμα.
  • Συνοδεύεται άψογα με πράσινη σαλάτα και ψωμί ολικής.

Φτιάχνουμε ακαταμάχητη και χορταστική ομελέτα φούρνου με προϊόντα Arla.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak.

Σοτάρουμε την κόκκινη πιπεριά για 2΄-3΄ μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για άλλα 2΄-3΄ μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγη ρίγανη ή μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα τυριά, δηλαδή την Arla Mozarella και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε το σοταρισμένο σπανάκι και τις πιπεριές στο μείγμα με τα αυγά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί (περίπου 22-24 εκ.) και ψήνουμε για περίπου 30΄ ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αφήνουμε για 5΄ να σταθείεκτός φούρνου πρινσερβίρουμε, για να κόβεται πιο εύκολα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak.

Βήμα 2

Σοτάρουμε την κόκκινη πιπεριά για 2΄-3΄ μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για άλλα 2΄-3΄ μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγη ρίγανη ή μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα τυριά, δηλαδή την Arla Mozarella και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε το σοταρισμένο σπανάκι και τις πιπεριές στο μείγμα με τα αυγά.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί (περίπου 22-24 εκ.) και ψήνουμε για περίπου 30΄ ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Βήμα 5

Αφήνουμε για 5΄ να σταθείεκτός φούρνου πρινσερβίρουμε, για να κόβεται πιο εύκολα.