Φτιάχνουμε ακαταμάχητη και χορταστική ομελέτα φούρνου με προϊόντα Arla.

Υλικά
- 8 αυγά
- 150 γρ. Arla Mozarella τριμμένη
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Βούτυρο Lurpak
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
- 100 γρ. φρέσκο σπανάκι καλά στραγγισμένο ή κατεψυγμένο
- λίγη ρίγανη ή μοσχοκάρυδο για έξτρα άρωμα, προαιρετικά
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Tips
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή φρέσκο κρεμμυδάκι στο σοτάρισμα.
- Συνοδεύεται άψογα με πράσινη σαλάτα και ψωμί ολικής.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak.
Βήμα 2
Σοτάρουμε την κόκκινη πιπεριά για 2΄-3΄ μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για άλλα 2΄-3΄ μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγη ρίγανη ή μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα τυριά, δηλαδή την Arla Mozarella και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε το σοταρισμένο σπανάκι και τις πιπεριές στο μείγμα με τα αυγά.
Βήμα 4
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί (περίπου 22-24 εκ.) και ψήνουμε για περίπου 30΄ ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Βήμα 5
Αφήνουμε για 5΄ να σταθείεκτός φούρνου πρινσερβίρουμε, για να κόβεται πιο εύκολα.