Με αυτή τη συνταγή που περιέχει βούτυρο Lurpak® θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι από αρώματα και θα φτιάξετε τους πιο αφράτους και βουτυρένιους κουραμπιέδες
Υλικά
- 120γρ. αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
- 300γρ.Lurpak® βούτυρο ανάλατο αλουμινόφυλλο
- 110γρ. ζάχαρη άχνη & επιπλέον για πασπάλισμα
- 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας (σκόνη)
- 25γρ.μαύρο ρούμι ή κονιάκ
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C/140C στον αέρα ένδειξη 4, για 8 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και αλέστε τα σε χοντρά κομμάτια με γουδοχέρι και γουδί ή συνθλίβοντάς τα με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Βήμα 2
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak® και τη ζάχαρη άχνη σε γρήγορη ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο χτυπάτε τη ζύμη, τόσο καλύτεροι θα είναι οι κουραμπιέδες. Αυτό είναι το μυστικό για να φτιάξετε καλύτερους κουραμπιέδες. Μόλις τελειώσετε το ανακάτεμα, ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα (για να μην καταπονηθεί το μίξερ) για 10 λεπτά. Τέλος, προσθέστε το θρυμματισμένο αμύγδαλο και το ρούμι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Πλάστε τη ζύμη σε στρογγυλές μπάλες διαμέτρου 3 εκατοστών και ισιώστε τες ελαφρά με τον αντίχειρά σας.
Βήμα 4
Τοποθετήστε πάνω στη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C/150C στον αέρα / αέριο ένδειξη 3 για 20-30 λεπτά.
Βήμα 5
Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια, τοποθετήστε τους σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη.
Βήμα 6
Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά καλυμμένοι από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε τους σε ένα δίσκο σερβιρίσματος με τη μορφή αύξουσας πυραμίδας. Πασπαλίστε κάθε στρώμα της πυραμίδας με ζάχαρη άχνη καθώς το χτίζετε.