Ένα ντιπ που βασίζεται στη γλυκιά νοστιμιά της πιπεριάς Φλωρίνης που συνδυάζεται με ένα ελαφρύ λευκό τυρί κρέμας που του δίνει σώμα και κρεμώδη αίσθηση, ενώ τα τριμμένα αμύγδαλα προσφέρουν νοστιμιά και υφές. Ξίδι και καπνιστή πάπρικα δίνουν εντάσεις, ενώ το λίγο «αυθάδες» σκόρδο, κάνει το μεζέ πιο μερακλίδικο.
Ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης με φρέσκο τυρί κρέμα
Υλικά
- 4 πιπεριές Φλωρίνης (περίπου 500 γρ.)
- 250 γρ. τυρί κρέμα, ελαφρύ
- 24 γρ. αμύγδαλα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
- 1 κουτ. γλυκού ε.π. ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
Μερίδες: για 6-8 άτομα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τις πιπεριές: Προθερμαίνετε τον φούρνο σε γκριλ με αέρα στους 180° C (αν ο φούρνος σας δεν έχει αυτή τη λειτουργία, βάλτε τον στους 200° C με αντιστάσεις).
Κόβετε τις πιπεριές Φλωρίνης στα δύο κατά μήκος αφαιρώντας το πάνω μέρος και τα σπόρια. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και σε ψηλό ράφι στον προθερμασμένο φούρνο για 25′ ή μέχρι να κάνει αρκετά μαυρίσματα από πάνω, κάτι που δείχνει ότι η μεμβράνη μπορεί να αφαιρεθεί.
Αφαιρείτε απ’ τον φούρνο και αφήνετε για λίγο να κρυώσουν. Όταν είναι έτοιμες, με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε τη μεμβράνη απ’ όλες τις πιπεριές.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε το ντιπ: Σε πολυκόφτη περνάτε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια τη σκελίδα του σκόρδου. Προσθέτετε τις πιπεριές, το τυρί, το ξίδι, το λάδι και την καπνιστή πάπρικα και τα περνάτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν όλα πολτός.
Ρίχνετε τον πολτό στο μπολ που θα σερβίρετε το ντιπ, το καλύπτετε με φιλμ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα ή τουλάχιστον μισή ώρα για να δέσει.
Βήμα 3
Σερβίρισμα: Μπορείτε να το σερβίρετε σαν ντιπ με κριτσίνια ή λαχανικά ή σαν άλειμμα πάνω σε ψωμί ή φρυγανιά.