clock icon
20'

Ντιπ κόκκινης πιπεριάς στη σαλάτα και στο σάντουιτς

Υλικά

    Για το ντιπ

  • 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και καλά στραγγισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1/3 φλιτζανιού καρύδια
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζάνι φέτα τρίμμα
  • Για τη σαλάτα

  • 1 σακουλάκι πρασινάδες διάφορες ή μόνο σπανάκι
  • 1 φέτα ανθότυρο
  • παξιμαδάκια κριθαρένια
  • μερικά καρύδια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • Για το σάντουιτς

  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 1 φέτα ανθότυρο
  • 1 μελιτζάνα σε φέτες, ψημένες σε αντικολλητικό τηγάνι
  • μερικά φυλλαράκια ρόκας

Tips

  • Για να δώσετε στο ντιπ πιο έντονο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε 2-3 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.
  • Εκτός από ανθότυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα λευκά τυριά όπως μυζήθρα ή φέτα.
  • Αν θέλετε την μπαγκέτα σας λίγο πιο τραγανή, μπορείτε να τη βάλετε στο φούρνο για λίγα λεπτά πριν τη φτιάξετε.

Ένα κατακόκκινο ντιπ από ψημένες πιπεριές Φλωρίνης που θα φτιάξετε πανεύκολα και θα βάλετε σε μια δροσερή σαλάτα και σε ένα ελαφρύ και χορταστικό σάντουιτς.

Φτιάχνετε το ντιπ: Κόβετε τις πιπεριές σε φέτες. Σε ένα σαγανάκι σοτάρετε ελάχιστα το σκόρδο για να χάσει την αψάδα του. Το ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά για το ντιπ και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Φτιάχνετε τη σαλάτα: Πλένετε καλά και κόβετε τις πρασινάδες με το χέρι. Τις ρίχνετε σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε. Σπάζετε τα παξιμάδια και τα σκορπίζετε στο μπολ μαζί με το τυρί που έχετε κόψει κομματάκια. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντιπ που εδώ θα έχει το ρόλο ντρέσινγκ και τη ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνετε τα καρύδια, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.
Φτιάχνετε το σάντουιτς: Κόβετε την μπαγκέτα κατά μήκος και την ανοίγετε. Απλώνετε το ντιπ και βάζετε πρώτα τις φετούλες της μελιτζάνας, μετά το τυρί και τέλος τη ρόκα. Προσθέτετε λίγο ακόμα ντιπ πάνω από τη ρόκα για λίγο χρώμα. Την απολαμβάνετε όπως επιθυμείτε. Ολόκληρη σε πιάτο, κομμένη στα δυο ή στο χέρι τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε το ντιπ: Κόβετε τις πιπεριές σε φέτες. Σε ένα σαγανάκι σοτάρετε ελάχιστα το σκόρδο για να χάσει την αψάδα του. Το ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά για το ντιπ και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 2

Φτιάχνετε τη σαλάτα: Πλένετε καλά και κόβετε τις πρασινάδες με το χέρι. Τις ρίχνετε σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε. Σπάζετε τα παξιμάδια και τα σκορπίζετε στο μπολ μαζί με το τυρί που έχετε κόψει κομματάκια. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντιπ που εδώ θα έχει το ρόλο ντρέσινγκ και τη ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνετε τα καρύδια, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.

Βήμα 3

Φτιάχνετε το σάντουιτς: Κόβετε την μπαγκέτα κατά μήκος και την ανοίγετε. Απλώνετε το ντιπ και βάζετε πρώτα τις φετούλες της μελιτζάνας, μετά το τυρί και τέλος τη ρόκα. Προσθέτετε λίγο ακόμα ντιπ πάνω από τη ρόκα για λίγο χρώμα. Την απολαμβάνετε όπως επιθυμείτε. Ολόκληρη σε πιάτο, κομμένη στα δυο ή στο χέρι τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο.