Τα ψητά του Πάσχα αναδεικνύονται με τα κατάλληλα ντιπ. Σας προτείνουμε 3 συνταγές με προιόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Υλικά
- 1 συσκευασία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πελτέ απλής συμπύκνωσης
- 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 25ml ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 40γρ. ζάχαρη
- 150ml νερό
- 4-5 φύλλα φρέσκια ρίγανη
- 4 φλιτζάνια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τομάτα στον τρίφτη
- ½ φλιτζάνι πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 50ml ξίδι λευκό
- 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πελτέ απλής συμπύκνωσης
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
- ½ - 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό ή πιπέρι καγιέν
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Μουστάρδα απαλή
- 2 κουτ. σούπας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Μαγιονέζα Top down
- 4-5 κουτ. σούπας ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- λίγο αλάτι
Ντιπ με πελτέ και κρεμμύδι
Κλασική σάλτσα BBQ
Σάλτσα - ντιπ πάπρικας
Διαδικασία
Βήμα 1
Ντιπ με πελτέ και κρεμμύδι
Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ξεκινάτε να σοτάρετε, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.
Μόλις το κρεμμύδι πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα ρίχνετε τη ζάχαρη, τον πελτέ, το νερό και τη ρίγανη. Συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Βήμα 2
Κλασική σάλτσα BBQ
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Απομακρύνετε τη σάλτσα από τη φωτιά και την πολτοποιείτε. Την ξαναβάζετε στη φωτιά, ρίχνετε το ξίδι, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Μεταφέρετε τη σάλτσα σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνετε σε αποστειρωμένα βαζάκια με το καπάκι τους ή τη χρησιμοποιείτε αμέσως. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες
Βήμα 3
Σάλτσα ντιπ- πάπρικας
Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι και χτυπάτε καλά, μέχρι να πάρετε μια λεία αλοιφή. Διορθώνετε τις εντάσεις σύμφωνα με τα γούστα σας. Της ταιριάζει πολύ και το σκόρδο, αν το αγαπάτε, αλλά και το φρέσκο θυμάρι.