Το φθινόπωρο το λάχανο είναι στα καλύτερά του. Το κάνουμε λοιπόν νόστιμο λαχανόρυζο.
Καθαρίζετε το λάχανο από το χοντρό κοτσάνι και το χοντροκόβετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο για 5 λεπτά.
Ρίχνετε τις ντομάτες και, όταν πάρουν βράση, προσθέτετε το λάχανο, το σέλερι, το καρότο και τη ζάχαρη. Τα σοτάρετε για μερικά λεπτά και προσθέτετε το ρύζι και το ζωμό λαχανικών.
Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να φουσκώσει το ρύζι (γύρω στα 20 λεπτά). Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται. Τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και το αφήνετε να μισοκρυώσει πριν το σερβίρετε.
Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης- Food Styling: Αντωνία Κατή
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε το λάχανο από το χοντρό κοτσάνι και το χοντροκόβετε.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνετε τις ντομάτες και, όταν πάρουν βράση, προσθέτετε το λάχανο, το σέλερι, το καρότο και τη ζάχαρη. Τα σοτάρετε για μερικά λεπτά και προσθέτετε το ρύζι και το ζωμό λαχανικών.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να φουσκώσει το ρύζι (γύρω στα 20 λεπτά). Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται. Τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και το αφήνετε να μισοκρυώσει πριν το σερβίρετε.
Βήμα 5
Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης- Food Styling: Αντωνία Κατή